Borrelhapjes Broodbeleg Vlees Worst

Amsterdamse Ossenworst

Amsterdamse Ossenworst
Rooktijd
2 uur
Totale tijd
2 uur
 
Keuken: Nederlands
Aantal: 1 stuks
Ingrediënten
  • 500 gr sukadelappen of riblappen
  • 10 gr kruidenmix voor ossenworst
  • 12 gr nitrietzout
  • 50 cm collageen darm 32mm
  • keukentouw
  • beuken houtmot
Instructies
  1. Zet alle ingrediënten klaar. Week de darm in een bakje koud water.

  2. Maal het vlees door het eerst in blokjes te snijden en dan grof te malen door de 8 mm. plaat.

  3. Weeg de kruiden af en meng dit door het vlees. Meng kort want je wilt niet dat het "pap" wordt.

  4. Vervang de 8 mm. plaat door de vulpijp. Schuif de darm op de pijp. Laat 5 cm van de darm vrij en vul de darm met het vleesmengsel. Knoop beide einden af met een stukje keukentouw. Leg de worst gedurende 1 nacht in de koelkast.

  5. Leg of hang de worst in de rookoven. Doe voor 2 uur mot in de koud rookgenerator. Zet deze onderin de rookoven en steek aan. Deur dicht en haal na 2 uur uit de oven.

  6. PS. Heb je geen rookoven en rookgenerator gebruik dan b.v. een verhuisdoos en een vuurvast schaaltje voor de rookmot en hang de worst aan beide uiteinden boven in de doos.

Loading

Facebook Comments