- 500 gr sukadelappen of riblappen
- 10 gr kruidenmix voor ossenworst
- 12 gr nitrietzout
- 50 cm collageen darm 32mm
- keukentouw
- beuken houtmot
-
Zet alle ingrediënten klaar. Week de darm in een bakje koud water.
-
Maal het vlees door het eerst in blokjes te snijden en dan grof te malen door de 8 mm. plaat.
-
Weeg de kruiden af en meng dit door het vlees. Meng kort want je wilt niet dat het "pap" wordt.
-
Vervang de 8 mm. plaat door de vulpijp. Schuif de darm op de pijp. Laat 5 cm van de darm vrij en vul de darm met het vleesmengsel. Knoop beide einden af met een stukje keukentouw. Leg de worst gedurende 1 nacht in de koelkast.
-
Leg of hang de worst in de rookoven. Doe voor 2 uur mot in de koud rookgenerator. Zet deze onderin de rookoven en steek aan. Deur dicht en haal na 2 uur uit de oven.
-
PS. Heb je geen rookoven en rookgenerator gebruik dan b.v. een verhuisdoos en een vuurvast schaaltje voor de rookmot en hang de worst aan beide uiteinden boven in de doos.