- 600 gr varkensschouder
- 200 gr buikspek zonder zwoerd
- 200 gr kinnebakspek
- 17 gr nitrietzout
- 2 gr zwarte peper
- 1 gr 4 kruidenpoeder
- 1 glas witte wijn
- 5 cl cognac (facultatief)
- varkensdarm 32-34 mm
-
Leg de varkensdarm minimaal 1 uur van te voren in een bak met water om het teveel aan zout van de darmen te halen.
-
Maal het vlees met een gehaktmolen door de 8mm plaat.
-
Doe bij het vleesmengsel het nitrietzout, peper, 4 kruidenpoeder, witte wijn en de cognac.
-
Meng het geheel goed door elkaar.
-
Vul de stopbus met het mengsel.
-
Schuif de darm over de vulpijp.
-
Vul de darm met het worstmengsel. Maak er kleinere worstjes van door ze op regelmatige afstand te draaien.
-
Gaar de worstjes door ze in een pan kokend water te doen en 5 minuten zachtjes laten koken. Je kunt ze hierna bakken of invriezen.