Worst

Saucisse de Toulouse

Saucisse de Toulouse
Keuken: Frans
Ingrediënten
  • 600 gr varkensschouder
  • 200 gr buikspek zonder zwoerd
  • 200 gr kinnebakspek
  • 17 gr nitrietzout
  • 2 gr zwarte peper
  • 1 gr 4 kruidenpoeder
  • 1 glas witte wijn
  • 5 cl cognac (facultatief)
  • varkensdarm 32-34 mm
Instructies
  1. Leg de varkensdarm minimaal 1 uur van te voren in een bak met water om het teveel aan zout van de darmen te halen.

  2. Maal het vlees met een gehaktmolen door de 8mm plaat.

  3. Doe bij het vleesmengsel het nitrietzout, peper, 4 kruidenpoeder, witte wijn en de cognac.

  4. Meng het geheel goed door elkaar.

  5. Vul de stopbus met het mengsel.

  6. Schuif de darm over de vulpijp.

  7. Vul de darm met het worstmengsel. Maak er kleinere worstjes van door ze op regelmatige afstand te draaien.

  8. Gaar de worstjes door ze in een pan kokend water te doen en 5 minuten zachtjes laten koken. Je kunt ze hierna bakken of invriezen.

Loading

Facebook Comments