Pel en snipper de sjalot.
Verwarm de boter in een steelpannetje en fruit de sjalot met wat zout. Voeg de cognac, kalfsfond, groene peperkorrels en zet het vuur laag. Laat 15 à 20 minuten inkoken en voeg dan de crème fraîche toe. Laat nog 5 minuten zachtjes koken.
Zet een koekenpan op hoog vuur. Snijd de eendenborst aan de vetkant kruislings in. Bak de eendenborst op de vetkant aan gedurende ongeveer 8 minuten. Voeg zout, peper en de tijm toe en keer hem dan om. Bak deze zijde nog 5 minuten tot de gewenste gaarheid. (Voor mij rosé)
Haal de eend uit de pan en laat hem 5 minuten rusten op een bord onder aluminiumfolie.
Snijd de eendenborst in plakken en verdeel over de borden en giet er de saus over.
Ik gaf er haricots verts bij.
Recept van fijne-recepten.nl. Succes met het maken en vooral eet smakelijk.