Dit 1-pans jambalaya recept is eenvoudig, heerlijk en bevredigend dankzij de toevoeging van kip, garnalen en saucijs.
Verhit in een braadpan de olie. Voeg de ui, bleekselderij, en paprika toe. Kruid met wat peper en zout. Bak tot de paprika wat zachter is geworden (ong. 4 minuten) voeg dan de knoflook toe en bak nog 1 minuut.
Voeg de kip, paprikapoeder en oregano toe. Bak een 5 minuten of dat de kip aan alle kanten gekleurd is.
Voeg de plakjes saucijs en de tomatenpuree toe. roer goed door elkaar. Bak gedurende 1 minuut zodat de tomatenpuree kan ontzuren.
Voeg de bouillon, tomatenblokjes, rijst en Cajun kruiden toe. Breng het geheel aan de kook, zet dan het vuur wat lager en doe het deksel op de pan. Laat een minuut of 20 zachtjes koken. Roer regelmatig door.
Proe, als de rijst gaar is voeg dan de garnalen toe en laat deze een minuut of 4 meekoken tot ze mooi roze zijn. Haal de pan van het vuur en verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de lenteui.
Recept van fijne-recepten.nl. Succes met het maken en vooral eet smakelijk.