Zet alle ingrediënten klaar. Pel en snipper de knoflook. Rasp de gember. Snijd de kip in blokjes.
Meng in een diep bord de knoflook, gemberwortel, de 2 soorten ketjap, de sesamolie, sambal badjak en de gembersiroop.
Meng de kipblokjes door de marinade. Dek af met huishoudfolie en laat minimaal 4 uur marineren in de koelkast. Lekkerder is om de kip 24 uur te laten marineren.
Laat de kip goed uitlekken in een vergiet. Dep droog met keukenpapier.
Kook ondertussen de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de kipblokjes rondom aan tot ze gaar zijn. Doe op het laatst de 2 el. ketjap manis bij de kip.
Verdeel de rijst en de kipblokjes over de borden.
PS. Je kan de rijst ook weglaten en de kipblokjes serveren bij de borrel.
Recept van fijne-recepten.nl. Succes met het maken en vooral eet smakelijk.