Pel en snipper de uien. Snijd rode peper over de lengte door en verwijder de zaadlijsten en de zaadjes. Snijd de peper in dunne halve ringen. Los de safraan op in een kopje lauw water.
Zet een braadpan op hoog vuur met een flinke scheut olie. Bak de kipdelen aan alle kanten aan. Voeg wat zout en peper toe. Voeg de gesnipperde tijm toe. Zodra de kipdelen mooi gekleurd zijn haal ze dan uit de pan en bewaar op een bord. Zet het vuur lager en fruit de uien, met de rode peperringetjes en de geplette knoflook.
Voeg de kurkuma, paprikapoeder, koriander en de komijn toe. Voeg de rijst toe. Zodra deze glazig zijn voeg dan de tomatenblokjes en de kippenbouillon toe, Voeg nog een beetje zout en peper toe. Meng alles goed door elkaar. Doe nu de kippendelen weer terug in de pan en sluit af met een deksel. Zet het vuur laag en laat het geheel een 30 minuten garen.
Roer voorzichtig door elkaar. Voeg eventueel wat water toe. Controleer de gaar heid van de rijst en de kip. Voeg het kopje met de safraan en het sap van de citroen toe. Strooi de sumak over en de plukjes koriander of peterselie.
Serveer
Recept van fijne-recepten.nl. Succes met het maken en vooral eet smakelijk.