Bestrooi de kipvleugels met wat zout en peper. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipvleugels aan beide zijden tot ze een mooi goudgeel kleurtje hebben.
Voeg de ui toe en bak deze een paar minuten mee tot deze glazig is. Voeg dan de knoflook toe en bak deze een halve minuut mee.
Voeg de tomaatjes en het paprikapoeder toe en bak deze 2 minuten mee.
Voeg 200 ml kippenbouillon en de saffraan toe en breng aan de kook.
Voeg de paellarijst toe. Kook deze tot deze gaar is. Voeg eventueel nog wat bouillon toe als deze geheel is opgenomen door de rijst als de rijst nog niet helemaal gaar is.
Voeg de garnalen en de doperwten toe. Kook mee tot de garnalen mooi roze zijn.
Zet het vuur uit. Dek de pan af met een deksel of aluminiumfolie en laat deze 5 minuten rusten.
Verdeel over de borden.
Recept van fijne-recepten.nl. Succes met het maken en vooral eet smakelijk.