Smelt de boter in de pan op middel hoog vuur. Voeg de bleekselderij en de ui toe en bak tot de groenten zachter zijn geworden (2 Ć 3 minuten). Voeg de knoflook toe en bak een halve minuut mee.
Voeg de broccoli roosjes toe en giet er de bouillon bij. Voeg de Italiaanse kruiden toe.
Doe de deksel op de pan, maar laat een kiertje vrij zodat de stoom kan ontsnappen. Kook tot de broccoli zacht is.
Voeg de kookroom toe en breng zachtjes aan de kook.
Blender de soep met de staafmixer of giet de soep in de blender.
Heb je een blender gebruikt giet dan de soep terug in de pan. Voeg de Parmezaanse kaas toe en roer goed door. Zodra deze gesmolten is proef de soep en breng eventueel op smaak met zout en/of peper.
Verdeel over de kommen en serveer.
Recept van fijne-recepten.nl. Succes met het maken en vooral eet smakelijk.